Hvert år drager tusindvis af unge danskere på efterskole og i år er ingen forskel. Hvis du ikke allerede har fundet en plads til dit barn, er det snart på høje tid.

De mest populære udbydere bliver nemlig optaget relativ hurtigt. Uanset hvad kan du få glæde af vores top 10 over de bedste efterskoler i Danmark, hvis du skal sende ungen afsted på et tidspunkt. 

De 10 bedste efterskoler

Lad os starte med at slå fast, at toplisten naturligvis bærer præg af en subjektiv vurdering. Hvad der er det bedste for dig eller din unge, vil nemlig afhænge af formålet og egne behov.

Vi har alligevel påtaget os den svære opgave, at kåre landets 10 bedste med fokus på faglighed, omgivelser og deres popularitet. Her er hvad der er kommet ud af det.

1. Femmøller Efterskole

Femmøller er en efterskole med fokus på musik, teater og dans. Et rigtig godt sted, hvis du interesser dig for disse områder og måske har ambitioner om en karriere i underholdningsbranchen.

De har et stærkt team af undervisere der giver dig en masse gode redskaber og værktøjer, så du virkelig kan rykke dig fagligt og personligt. Specielt inden for musikken og dansen naturligvis.

De nyder stor popularitet og et besøg på deres hjemmeside viser med al tydeliglighed, at de forhenværende elever var meget tilfredse med deres ophold. Kombinationen af høj faglighed, kompetente undervisere og gode omgivelser giver dem en førsteplads. Prismæssigt ligger de meget neutralt, med en pris på omkring 45.000 kroner for et ophold, alt efter Jeres indkomstgrundlag og antal børn.

2. SINE Sportsefterskole

SINE er beliggende i Tønder og har deres primære fokus på mange forskellige sportsgrene. Så hvis du ikke er til musik og dans, men aktiviteter og sport, vil det være det helt oplagte valg. Du kommer til at befinde dig i Sønderjylland, altså i meget rolige og naturrige omgivelser.

Det giver dig god mulighed for at udvikle dig personligt, mens du aktivt afprøver en masse velkendte og nye sportsgrene.

3. Ollerup Efterskole 

De er tidligere blevet kåret som en af de bedste udbydere, ud fra karaktergennemsnit og faglighed, ud fra en liste af Undervisningsministeriet. Det er i høj grad derfor at de har fortjent en plads på listen som nummer tre. Sang og musik er de to mest væsentlige fokusområder.

4. Baunehøj Efterskole

Baunehøj er en almendannende efterskole og har derfor ikke særligt et fokus, som de ovenstående udbydere. De er derimod en rigtig prisvenlig udbyder og ud fra beregninger på Efterkolerne.dk, koster et ophold kun omkring 39.420 kroner.  Det er med udgangspunkt i en indkomst på 300.000 kroner og at I har 1 barn.

Prisen gør dem til en af landets billigste og de ligger 5-10.000 kroner lavere end mange af deres konkurrenter.

5. Oure

Oure ligger på Fyn og er et godt sted, med alle for interesse for sport. Under opholdet kommer du til at prøve en masse nye sportsgrene, der ikke kun vil være spændende, men som ligeledes kan gavne dig senere hen. Du udvikler en bred vifte af kompetencer og erfaringer i sportens verden.

6. Orkesterefterskolen

Orkesterefterskolen har udgangspunkt i Holstebro og hvis du drømmer om at spille i orkester, er det stedet for dig. Det er et meget specifikt fokus og netop det gør, at alle elever målrettet kan være med til at styrke hinanden og Jeres muligheder for at forfølge orkesterdrømmen.

7. Rejsby Europæiske Efterskole

En europæisk-orienteret udbyder fra Tønder, der virkelig vil styrke dine sprogkundskaber. Så hvis du gerne vil blive bedre til engelsk, tysk, spansk etc. vil det bestemt være et oplagt valg. Og så kan du forvente at møde forskellige nationaliteter, hvilket altid er spændende.

8. Bramming Gymnastikefterskole

Er du vil med gymnastik, bør du helt sikkert overveje dem. Gymnastikefterskolen gør dig bedre til en lang række discipliner, du kan få stor glæde af uanset om du er hobby eller seriøs gymnast. Vi anbefaler du besøger dem for at se nærmere på forholdene og området.

9.  Ærø Efterskole

Ære ligger på en hyggelig ø, hvor du virkeligheden får muligheden for at knytte relationer til de øvrige elever. Netop at det ligger på én ø, gør at I er mere overladt til Jer selv og det er faktisk positivt. For det forstærker efterskoleelementet og hyggen betydeligt.

En god udbyder både hvad angår det sociale og personlige plan, for elever der gerne vil modnes som personer.

10. Brøndby Idrætsefterskole

Sidst på listen har vi idrætsefterskolen i Brøndby, der specielt er attraktiv for unge drenge med fodboldambitioner. Du kan deltage på deres fodboldlinje og vise dine evner frem, ligesom flere Brøndby talenter har gået der, mens de har spillet på ungdoms Liga-holdet.

Et godt udstillingsvindue og et godt sted at udvikle dine fodboldmæssige færdigheder, hvis du drømmer om en professionel karriere.

Vi håber du er blevet klogere på en række af landets førende og mest populære udbydere. Husk på det er subjektiv, så undersøg altid 2-3 udbydere inden for de fokusområder der foretrækkes.