Top 10 gratis hjemmeside program

At bygge hjemmesider på den gammeldags måde, hvilket vil sige via html kodning, var for bare få år siden ganske almindeligt. Der er heldigvis sket en del siden da, idet der nu er et hav af gratis hjemmesid programmer, der gør det nemmere for dig.

Der er typisk tale om CMS systemer, der enten kan være lukkede eller open source. Et eksempel på et open source CMS er WordPress, der har over 60 millioner brugere på verdensplan. De åbne systemer giver de større og bredere muligheder, for at udvikle og designe dit website.

CMS er en forkortelse for Content Management System og er et stykke software til at organisere og lette samarbejdet med at oprette dokumenter og information, hvorigennem man nemt kan uploade filer, billeder og indhold til ens hjemmeside. Content management systemer er en del af begrebet Information management.

CMS bruges også til opbevaring og single sourcing af et firmas dokumenter bestående af fx. manualer, salgsguides, tekniske manualer osv. I denne artikel er fokus på de 10 bedste gratis hjemmeside programmer, der alle er bygget på et CMS system.

Det er blevet så populært, fordi det er nemt og billigt at komme i gang med. Du behøves ikke selv at få kodet hjemmesiden fra bunden. Fundamentet er allerede lagt. Der er efterhånden udviklet mange CMS systemer, men ikke alle er gratis. Nedenfor kan du derfor se en top 10 liste over disse gratis hjemmeside programmer baseret på CMS.

 

Topliste over de bedste gratis CMS systemer

Denne top 10 liste over hjemmeside programmer er naturligvis subjektiv, men giver dig alligevel et godt pejlemærke. Den er lavet ud fra erfaringer, muligheder og ikke mindst popularitet. Det er derfor ikke overraskende at WordPress indtager førstepladsen med millioner af brugere:

  1. Flotte hjemmesiderWordPress
  2. Joomla
  3. Drupal
  4. Silverstripe
  5. Freewebsite
  6. Frog
  7. MODX
  8. Contao (tidl. TYPOlight)
  9. dotCMS
  10. Radiant CMS

 

Toplisten over de bedste CMS´er, indeholder udelukkende gratis hjemmesideservices, hvilket kan være en stor fordel, hvis man gerne vil drive en billig hjemmeside. Desuden har de alle sammen det til fælles, at de alle er uhyre stabile, funktionelle og holdbare på sigt.

Det er samtidig nogle systemer, som alle overordnet set, får kæmpe ros for deres brugervenlighed. Specielt nr.1 på toplisten over bedste CMS´er, WordPress, er fantastisk at arbejde med.

Man skal dog heller ikke afskrive Joomla, der indtager 2.pladsen på top 10 listen over gratis hjemmeside programmer. Joomla er nemlig prisvindende og giver dig unikke muligheder for at skabe en side, som er lige efter dit hoved. Det kræver bare bedre it-evner og SEO-mæssigt indebærer deres løsning mere optimeringsarbejde.

Alt i alt hører det altså fortiden til, at opbygge hjemmesider helt fra bunden via HTML. I stedet bruger de fleste nu de smartere CMS systemer, der er virkelig tidsbesparende og dermed mere effektivt.

Skal du i gang med en hjemmeside, så kan du med fordel kigge på ovenstående topliste for at få inspiration. Fokuser på responsive designs da det er fremtiden. Det er det sidste råd herfra!