Top 10 verdens dyreste fodboldspiller

Prestigen er stor blandt fodboldspillere, der dyster om alt fra topscorertitler, høje lønninger og de største turneringer.

Handlerne har efterhånden taget overhånd i manges øjne og spillerne bliver nu handlet til uhyrlige summer. Det er derfor ikke overraskende at mange på top 10 listen over de dyreste fodboldspillere, er handler der er sket inden for de senere år.

Luis Figo og Zinedine Zidane var to af de spillere der startede tendensen og derfor er det fuldt fortjent de fortsat indgår på listen. Spørgsmålet er bare hvor lang tid deres topplaceringer holder?

 

Verdens 10 dyreste fodboldspillere

Alle de største fodboldhandler er så store, at mange klubber, ledere og præsidenter prøver at lægge låg på det korrekte beløb. Det er derfor meget svært at lave en helt præcis top 10 liste.

Vi har forsøgt og Cristiano Ronaldo indtager igen førstepladsen efter Florentino Perez har udtalt, at han var et dyrere køb end Gareth Bale. Se bare denne artikel og god fornøjelse med listen!

 

1. Cristiano Ronaldo – €94 Millioner

Grønsværens største prettyboy og primadonna kommer ind på andenpladsen med 94 millioner Euro. Han skiftede fra Manchester United i 2009, og det var dengang langt det største beløb, der nogensinde var givet for et klubskifte. Der er en grund til den tunge pris, for selvom han virker som noget af en tøsedreng, så kan han altså drible og score som et geni.

 

2. Gareth Bale – €91 Millioner

Walisiske Gareth Bale var tydeligvis et kæmpe talent dengang han imponerede verden, med sit fremragende spil for Tottenham FC i det nordlige London. Kongeklubben fra Spanien, Real Madrid, måtte naturligvis sikre sig denne mageløse spiller, uanset hvad prisen var. De fik da også lov til at betale for efter længere forhandlinger, endte det med at han den 2. September 2013 blev præsenteret som “verdens dyreste fodboldspiller”.

Mange medier har snakket om 100 millioner euro, men det er siden blevet afkræftet fra Real-præsidenten. Det korrekte beløb på 91 millioner euro, rækker altså kun til en flot 2. plads.

 

3. Zinedine Zidane – €75 Millioner

Den algerisk-franske midtbanemester stammer fra det nordafrikanske berberfolk som kaldes Kabyle-folket. Han er dog født i Marseille og har vundet et væld af titler, hovedsageligt med  det franske landshold og med Juventus og Real Madrid. Det var også netop Real Madrid der købte ham fra Juventus, og Real sikrer sig dermed de 3 øverste pladser på denne top 10.

 

4. Zlatan Ibrahimovic – €69 Millioner

Selvom det ærgrer alle os danskere så har svenskerne desværre en landsmand på denne liste, i modsætning til os. Til gengæld kan man ikke andet end at beundre hans kæmpemæssige talent, for denne unge mand kan noget særligt med læderet. Hans skifte fra Inter Milan til Barcelona i 2009, gør ham til den 4. dyreste spillere nogensinde solgt. Han spiller i dag for Paris Saint Germain.

 

5. Kaka – €68 millioner

Brasilianske Kaka er vores nummer 5 på listen, og en sjov historie om den transfer er, at AC Milan fans protesterede udenfor klubbens hovedkvarter, fordi de var så utilfredse med at han skulle skifte til Real Madrid. Playmakeren spillede 4 mellemgode sæsoner i Real, og skiftede derefter tilbage til AC Milan på en fri transfer.

 

6. Edinson Cavani – €64 Millioner

Denne dødsensfarlige uruguayaner skiftede i 2013 fra Napoli til Paris Saint Germain, og de er ellevilde med ham i den franske hovedstad. Napoli var kede af at skulle af med ham, men de havde kun betalt €17 mio. for ham, da de i 2010 købte ham fra Palermo, så det var en handel som man simpelthen ikke kunne sige nej til.

 

7. Luis Figo – € 62 Millioner

Luis Figo skiftede i 2000 Barcelona ud med deres ærkefjender Real madrid. Barcelonas fans kvitterede med en regn af kasteskyts, som inkluderede et grisehoved, da de 2 klubber mødtes i 2002. Det rystede ham ikke, for han leverede 5 års magiske præstationer for Real Madrid, med hans smukke pasningsspil.

 

8. Radamel Falcao – €60 Millioner

Columbianeren Falcao skiftede i 2013 fra Atletico Madrid til Monaco for hvad der svarer til over 326 millioner danske kroner. Han havde ikke været længe hos Atletico Madrid, men Monacos mange millioner var for stor en fristelse for både ham og hans daværende klub.

 

9. Fernando Torres – €58 Millioner

På 9. pladsen har vi endnu en prettyboy, nemlig spanieren Fernando Torres. Han er et levende bevis på, at tiden hvor fodboldspillere var hårde mænd, er en svunden æra. Han kan dog også noget med bolden, og Chelsea valgte derfor at betale denne massive sum for hans skifte fra Liverpool i 2011.

 

10. Neymar – €57 Millioner + ukendt tillæg

Selvom det var skuffende for nogen i hans hjemland Brasilien, skiftede Neymar fra brasilianske Santos til Barcelona, kun et år før Vm i brasilien skulle indledes. Hans tid i den brasilianske liga bød på talrige mål, og hele fodboldmiljøet i Brasilien ventede bare på, at han skulle skifte til en af de største europæiske klubber.

 

Neymars placering på listen er til diskussion. For ét er det officielle købstal og noget andet er de sandheder og rygter, der siden har været på banen.

Når man lægger alle omkostninger og tillæg sammen, er mange enige om han er i top 3 over verdens dyreste fodboldspillere. Vi har dog valgt at holde os til de officielle tal.